Íme, a 6+1 leggonoszabb magyar black metal dal


Őrület, kedves olvasóink! Még inkább révület! Fekete lyukak mélyén, gyanús szagú, sötét motyók! Kellemetlen élmények, nyomban a kattintás után! Félelem, rettegés és szégyen. 6+1 magyar, kísérteties black metal dal! A legfélelmetesebbek!

Egy, lapunk birtokába jutott brit kutatás szerint a különböző zenei irányzatok közül az emberek a black metalt találják a legbohókásabbnak, legszórakoztatóbbnak és legviccesebbnek. A tanulmány hosszasan sorolja az okokat, amelyek fejtegetésébe nem mennénk bele, elég, hogyha csak az arcfestésre, a hangzásra, az énekstílusra, vagy épp a dalszövegekre és lemezborítókra gondolunk. A tanulmányt jegyző brit tudósok számos olyan példát hoznak dolgozatukban, amelyek alátámasztják állításaikat, ám ezek zömmel brit és skandináv zenekarok.

Munkatársaink egy emberként hördültek fel, annak a kétségbeejtő hiányosságnak a láttán, hogy a kutatásból olyan legendás magyar csapatok hiányoznak, mint a Rémkölök, az Iron Zborzsek, vagy a Toszova. Ezt a hiányt igyekszünk pótolni az alábbi 6+1 névvel. Figyelem, térdig fogunk gázolni az undergroundban!

1. Fantom: Maximális kegyetlenség

Rögtön egy legendával indítunk. A Fantom zenekar egy osztálykirándulás alkalmával verődött össze, Badacsonyban, de alapvetően erzsébeti lakótelepi srácokból, haverokból állt. A legnagyobb hatással zenéjükre a Slayer, az Exorcist, a Bathory, és a Venom voltak. A csapat már a demójával magasra tette a lécet. Lehet jobb címet adni 1987-ben egy bemutatkozó kazettának, mint a "Lucifer jelenj meg!"?


2. Hetumoger: Lappangó

A Hetumoger zenekar 1998-ban alakult, Kaltes néven. A stílus pogány/folk metál. Ez a szám a Hét avar alatt című demóról származik. Azt írja a Rockerek.hu, hogy "a Hetumoger az õsi magyar pogány világba vezet minket vissza a csillagok segítségével".



3. Ra-l-zinger: Kriptamanó

Összeállításunk legfiatalabb dala következik. Az alig két hetes dalt a RNR666.hu oldalon mutatták be, ott ezt írták a videóhoz: "Elkészült Ra-l-zinger zenekar első klipje, a duó egyik legrövidebb számához, melynek címe: Kriptamanó – „Isten rottweilerének” ajánlásával, akiről köztudott volt, hogy elődjéhez, II. János Pálhoz hasonlóan támogatta a kötelező papi cölibátus intézményét, ellenezte a nők pappá szentelhetőségét, a mesterséges születésszabályozást, a homoszexuális párkapcsolatok polgári elismerését, az abortuszt és az eutanáziát is."


4. Hunok: Megtorlás

Hogyha lehet hinni a Fémforgács.hu-nak, akkor a Hunok egyszemélyes "csapat", amiben Zselencz Gábor csinál minden fontosat. Lemezeinek egészen zseniális címeket ad, de természetesen a legjobb a 2009-es "A mag létének egyensúlya". Ennél már csak egy dolog érzékelteti jobban a lényeget, mégpedig ugyancsak a Fémforgács.hu, a zenekarral kapcsolatos meghatározása: "Szövegvilág: Pogányság". Kinek nem jut erre eszébe a Fiktography interjúja Lacival, a Fördzs zenekarból!?



5. Gyötrelem: I Hate Everything

Tegye fel a kezét az, aki jobban össze tudná foglalni három szóban a műfaj lényegét, mint a litéri Gyötrelem zenekar számának a címe. Itt kezdődik a profizmus, kérjük szépen! Ezen a fórumon azt írják a brigádról, hogy depresszív black metalt játszanak. "Zenéjük ínzásra és nihilre invitál minket: elegyíti a szomorkás érvágást a kínzó haláltusával központba helyezve az Univezumot, ami szintúgy sz** mint az emberi lét maga." Esszencia (Mindenképp meg kell várni az éneket!).


(Szekesztőink kicsit amúgy zavarba jöttek, mert a Youtube-ra ez a dal van feltöltve I Hate Everything címmel, de egy szemfüles kommentelő a videó alatt jelezte, hogy ez a Gyűlölet Birodalma, nem az I Hate Everything. Ha ez igaz, akkor nem a fenti, hanem ez az I Hate Everything című dal.)

6. Unaussprechlichen Kulten: Üreglakók

Mi sem bizonyítja jobban, hogy az összeállításunkban már oly sokszor emlegetett Fiktography oldalon bemutatott lemezek és zenekarok akár létezhetnek is, mint a lenti, tökéletes dal. "Dögszagú odúban orgiát ülnek / Bűvös révületben bűnbe merülnek / Éjjel a felszínre visítva másznak / Állatra, emberre késsel vadásznak... / AZ ÜREGLAKÓK!!!"


+1. The Cellar Sleepers - Leguans and cheap wine

Kissé kilóg az összeállításból a The Cellar Sleepers dala, hiszen sokkal folkosabb hangulatú és hangszerelésű, mint a többi. Korábban ezt írtuk róluk: "A The Cellar Sleepers nevű csapatról nem maradt fent sok emlék. A VHK és az A. E. Bizottság szellemi örökségét tovább vivő csapat egyetlen – három számos – demóját a Fekete Yukban vette fel, tudomásunk szerint egyetlen koncertjén, a hangminőségből ítélve, élőben. A The Cellar Sleepers tagjainak kiléte számunkra sajnos ismeretlen, annyit találtunk róluk, hogy egy bizonyos „ritual dark noise” stílusban írták a dalaikat, és ezt a számot, az akkori trendekkel ellentétben, angolul adták elő."


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme