Európa Kiadó lesz a Kobuciban 19-én!


Az ünnepi hosszú hétvége nyitásaként, augusztus 19-én a Kobuci Kertben vár mindenkit az Európa Kiadó és a Balaton zenekar.

Augusztus 19-én ismét visszatér Óbudára az Európa Kiadó és a Balaton. A két csapat először 1986-ban és '87-ben játszott ezen a helyszínen közösen, és a '86-os koncertről egy koncertfelvétel is megjelent CD-n, melyet a Bahia kiadó adott ki a '90-es évek elején. Legutóbb pontosan egy évvel ezelőtt láthattuk itt őket, amikor egy hatalmas sikerű koncertet adtak.

Az Európa Kiadónak amúgy még tavaly decemberben megjelent a Jó lesz... '14 című lemeze, ami az 1984-es Jó lesz feldolgozásalbuma: 11 mai együttes játszotta el rajta a tavaly 30 éves klasszikus 1-1 dalát – a felvételek  meghallgathatók itt.

A Kiadó 2013-ban jelentetett meg új lemezt, Annak is kell címmel. Az augusztus 19-ei koncerten erről az albumról is játszanak majd nótákat és persze a klasszikusok is megszólalnak majd a kertben.

Az 1979-ben, Víg Mihály által alapított Balaton zenekar körüli kultuszt mi sem szemlélteti jobban, mint hogy a mindvégig klubegyüttesként működő formáció a mai napig létezik és rendszeresen koncertezik. Az este folyamán Balaton- és Trabant-dalokra, valamint Cseh Tamás-feldolgozásokra számíthatunk.

Szóval, ha nem megy Balatonra a hosszú hétvégén, akkor lesz egy kis Balaton Óbudán is!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme