Budapesti Nyári Fesztivál 2014 - Ahová érdemes...


Közel száz program közül válogathat, aki elcsábul az egy hónap múlva startoló Budapesti Nyári Fesztiválra. Igazi kulturális tobzódásban lehet része mindazoknak, akik nem feltétlen ébredésük pillanatától készülnek az esti foci vb közvetítésekre. Nem beszélve azokról - akiket ne adj' Isten - totálisan hidegen hagy a labdarúgás. Állásponttól függetlenül olvassák a részletesebb programleírást alant.


Ha vetkőző csajok, meg hányós programok nem is lesznek az idei Budapesti Nyári Fesztivál berkein belül, azért érdemes lesz ellátogatni a margitszigeti, illetve a városmajori helyszínekre. A nyári napsütésben a kultúra legjavát kapjuk majd aranytálcán.

                                  
Ilyen is lesz: Gájer Bálint és Veres Mónika Nika a július 11-i Filmzenék a világ körül c. szimfonikus filmzene-koncert énekes szólistáiként lépnek fel a Margitszigeten.


A fesztivál 2014. évi műsora kapcsolódik az aktuális évfordulókhoz. Június 13-án Snétberger Ferenc nyitókoncertjén a magyar holokauszt áldozatairól emlékeznek meg a Margitszigeten. Shakespeare születésének 450. évfordulóját háromnapos minifesztivállal ünneplik ugyanitt, melynek fő eseménye a londoni Shakespeare’s Globe Hamlet című előadása lesz, de Szentivánéji Slam Komédia is készül, lesznek színházi előadások, gyerekprogramok és a W.H. formáció Szonettek és dalok koncertje Sena és Ónodi Eszter közreműködésével. Az orosz-magyar kulturális kapcsolatok jegyében a Moszkvai Állami Akadémiai Klasszikus Balett Színházat hívták meg két Sztravinszkij egyfelvonásos balettel, a Dózsa-féle parasztlázadás 500. évfordulója alkalmából pedig a Honvéd Táncszínház táncjátékát újítják fel Novák Péterrel a címszerepben.

Természetesen ez csak a műsor legjava. A részletekért érdemes ellátogatni a www.szabadter.hu weboldalra, illetve a https://www.facebook.com/bnyfesztival facebook oldalra. Kellemes csemegézést!




fotók: Kaiser Ottó

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme