I. Rippl-Rónai Fesztivál - igényes program a hétvégére


A ma és holnap még érdemes ellátogatni Kaposvárra mindazoknak, akik fogékonyak a művészetekre. Az I. Rippl Rónai Fesztiválnak a festőművész otthona, a római hegyi Rippl Rónai Emlékház ad teret.



A fesztivál nemcsak kortárs alkotókat mutat be, hanem könnyű-és komolyzenei valamint népzenei programmal várja a kedves érdeklődőket. A fesztivál fő célja, megismertetni a laikusokkal a festőóriást, és betekintést engedni a festőművész műveibe, életébe.

Rippl-Rónai József arcképe

 A négy napos program során Kaposvár hangulatos utcái megtelnek utcazenészekkel, utcaszínházi előadásokkal, megismerhetjük kortárs ipar- és képzőművészek portékáit is. A nagy színpadon az esti órákban blues- jazz és muzsikát hallgathatunk.


A Róma Villa Látogatóközpontjában Rippl-Rónai József I. világháborúnak emléket állító, és egy kofferben, vázlatfüzetben megtalált Issy L' Eveque-i rajzok is kiállításra kerülnek a négy nap alatt. Érdemes lesz tehát ellátogatni erre a sokszínű rendezvényre, mely számos érdekes, és sokszínű programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.



írta: Takáts Fábián

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme