Brékin' Még lehet jelentkezni a locsolóversmondó-versenyre


Azt írja az MTI, hogy meghosszabbították a határidőt, így még április 22-ig lehet jelentkezni a budapesti Magyarság Háza által meghirdetett locsolóversmondó-versenyre.

A szabályzat szerint a locsolóversek kizárólag népköltések lehetnek, megzenésített produkciók, zenei kísérettel előadott szavalatok a versenyben nem vehetnek részt. Ezt mondjuk eléggé sajnáljuk, hiszen magazinunk több ilyennek is készült.

A versek elszavalását videóra kell venni, a produkciókat pedig a Magyarság Háza weboldalán és Facebook oldalán keresztül teszik elérhetővé, ahol szavazni is lehet április 25. és 30. között. Az első három helyezett elismerő oklevélben részesül.

Sajnos az is elkerülte a figyelmünket, hogy a versenyben csak 10 év alatti gyerekek vehetnek részt, így már elkészítettük azon dolgozatunkat, amely ismét bebizonyítja, hogy az életnek nincsen olyan szegmense, ahová ne lehetne egy tökéletesen odaillő Akela idézetet találni.

Íme egy kis ízelítő:

"Keresztek erdején visszatérek én
Farkassá változva telihold éjjelén
Újra eljövök hozzád, hogy megöntözzelek!"

"A lánynak, kit a faterja megerőszakolt éjszaka,
Neki mondd, hogy szabad-e locsolni!"

"Vegyél egy kölnit és tekerd ki a nyakát!
Gyakorolj! Gyakorolj! Még szükség lehet rá!"

"Aggyá pénzt, aggyá pénzt!
Aggyá kőcsön egy kis pénzt!
Aggyá pénzt, holnap megadom!"

Elnézést kérünk, húsvéti különkiadásunkat olvasták.

______________________
III. FOOTER.HU Fesztivál 2014 április 11-én a Kék Yukban! Fellépnek: Shapat Terror, Antonia Vai, Nulladik Változat, Kaldera, Mi Voltunk Azok, Dazlious.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme