Októberben jön a Helmet!


Október 25-én a Dürer Kertben nyomja Page Hamilton legendás csapata, a Helmet! A tagok most az 1994-es Betty korong anyagával járják körbe a világot.

A Helmet Betty című lemeze épp idén 20 éves. A jubileumi turné szerencsére Magyarországot is érinti, október 25-én lesznek A Dürerben.

A korábban az avantgárd gitármuzsikus Glenn Brancával, a legendaszámba menő David Bowie-val vagy épp a poszt-punk klasszikus Wire-ral is kooperáló Hamilton főegyüttesének monokróm hangzásvilága kicsit se legyen megtévesztő, hiszen egy sokszínű és nyitott gondolkodású, filmzenekészítésben és jazz gitározásban is jártas muzsikus, aki a maga mellé állított segítőivel mindeddig hét korongot készített.


A Helmetben az esztendők során olyan zenészek is megfordultak, akik később a Biohazard, a The Cult vagy a Battles kötelékében is otthonra leltek. A rögtön a második lemezével a nagykiadós ligába ugró formáció így mindvégig akadálytalanul volt képest brutálisan energikus, a poszt-hardcore, a hard rock és a grunge határán mozgó; legjobb pillanataiban erőszakos és agresszív rockzenét játszani, ami az idők során példásan megtartotta szilárd rajongói bázisát.

És bár a csapat pályáját kettétöri egy kb. fél évtizedes szünet, a jó ideje ismét folyamatosan előretörő zenekart korántsem csak a nosztalgia működteti: a millenium után megjelent lemezei ugyanis változatlan energiaforrásként szolgálnak a rajongók számára. A tagok azonban most mégis némi teret engednek a múltidézésnek, hiszen az 1994-es Betty korong anyagával járják körbe a világot, egyszerre imponálva mindazoknak, akik már a kezdetek óta követik őket, és azoknak is, akik csak most fedezik fel az életműben rejlő sötét drágaköveket.

Jegyek: 4900 / 5500 Ft
Jegylink: http://bit.ly/helmetbudapest

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme