Ilyen volt az Ozora Fesztivál!


Egy büdös nevet nem ismertünk az idei Ozora Feszt fellépői közül (sem). De gyanítjuk, hogy a résztvevők nagy része nem is a mindenféle dídzsékért volt ott, hanem lökni egy komolyat.

A legjobb pedig az az egészben, hogy magazinunk bátor munkatársai ott voltak, ahol kérés nélkül osztogatják a halált igazoltatást!


A gazdagon szórt képek közé Ganapati fedőnevű fotós/riporterünk beszámolóját rejtettünk!!!


A hangulat annak ellenére király volt bent a fesztiválon, hogy minden kocsit - és főleg a buszokat - minden áthaladásnál (kifele is) átkutattak a rendőrök, ha aznap tizedszer mentél át az ellenőrzőponton, akkor is. Viszont felületesek voltak az autókkal, egy ötéves gyerek is el tudta volna rejteni a motyót, ha akarja.


A külföldieket inkább átnézték, de iratokat mindenkitől és minden alkalommal kértek. A biztonságiak semmi miatt nem szóltak, és segítőkészek voltak, ha valamire szükséged volt - ez gondolom központi utasítás miatt alakult így, mert ugyanaz a Valtonos krú volt itt is, mint bármelyik másik fesztiválon.


Simontornyán teljes fekete iparág épült rá a fesztiválra, rengeteg taxis és jegyüzér szólította le az embert hunglish nyelven. Bármilyen mennyiségű italt és kaját be lehetett vinni magaddal, emiatt nem szóltak se a rendőrök, se a biztonságiak.


Ozora összességében teljesen különbözik bármilyen más fesztiváltól: mindenki rendkívül kedves, előzékeny, segítőkész és testvéries egymással, egyetlen hangos szó nem hangzik el, nem látunk semmilyen konfliktust. A helyszínek elképesztő igényességgel és művészi érzékkel vannak megalkotva, és az ezernyi változatos program (a koncertektől a workshopokon át a beszélgetéseken és a cirkuszi előadásokon keresztül a közös főzésig) lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a bulizást és a pihenést egyszerre, egy nagyon befogadó és elfogadó, toleráns, sokszínű és nemzetközi társaságban.



Fuck yeahhh!











Fotósunk nyilatkozott is a rendezvényről. A párbeszéd így nézett ki:

- Leírhatnád, hogy milyen volt a buli, a hangulat, mennyi volt a rendőr, lehetett-e piát kapni, és volt-e emlékezetes zenek/kulturális esemény...
- Hm...

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme