35 év után újra mozikban az Alien!


Emlékeznek még a Nyolcadik utas: a Halálra? Sigourney Weaver már akkor a frászt hozta ránk, amikor Haley Joel Osmond halott ember látása perverz álom sem volt egyetlen producer fejében, és nem gondoltuk volna, hogy Drew Barrymore-t egyszer valaki feldarabolja a Sikolyban. Hiába fejlődött a technika és lettek egyre szemfényvesztőbbek a filmes trükkök, a nagy klasszikusok előtt, ma is fejet kell hajtani. Vagy akár újranézni őket a Corvin moziban.

Ridley Scott 1979-es sci-fi horrorja itthon A nyolcadik utas: a Halál címen került mozikba, s lett kultikus rajongás tárgya. Az évforduló alkalmából szeptember 4-től a film digitálisan felújított rendezői változata újra megjelenik a mozivásznakon – Budapesten egyedül a Corvin moziban.


A filmet forgalmazó Pannónia Szórakoztató Kft. és a Corvin mozi szeretné ezt a jubileumot emlékezetessé tenni a rajongóknak. A szeptember 4-i bemutató előtt a Korda teremben Kovács Gellért filmkritikus segítségével igyekszünk megfejteni, mitől vált A nyolcadik utas: a Halál olyan meghatározó filmmé három és fél évtizeddel ezelőtt. A mozi előterében pedig az Alternative Budapest projektjéről elhíresült Kovács „KóPé” Péter tervező-grafikus plakátkiállítása színesíti a programot.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme