Hé, everybody, itt van a party!

….vigyetek innen el. Mondja a ’90 –es évekbeli bugyuta dalocska. Nincs sok értelme. Pontosan úgy, ahogy az egész szilveszteres „kötelező bulizni és jól érezni magadat” őrületnek sem. Mégis, minden év utolsó napján órákat töltünk hezitálva, hogy akkor hol, mikor, merre és kivel. Mi most megkönnyítjük a helyzetet. Hogy ránk foghassák, ha rosszul döntöttek. Szilveszteri buli ajánló a klikk után.

Akkor most retró? Jazz? Tesco Disco? Esetleg Depeche Mode? Hoffmann Rózsák és Fekete Györgyök party (igen, ilyen is létezik)? Teljesen mindegy. A legjobb bulit úgyis mindig nélküled vezénylik le. Január 1-én úgyis az összes közösségi portál a pofádba tolja majd, hogy bizony máshol kellett volna lenned.
Például a Hársfa utcai Amigóban, ahol egy igazi rock ’n’ roll este várja a hidegről betérőket, a Crazy Cat and the Blue Moons-al. A környezet barátságos faborítású és a kiszolgálás is a remek.

A buli nyilván nem lesz akkora, mintha az Aquariumba mennénk, ahol este tíz órától már vidáman várják a lerészegedni vágyókat. A volt Gödör helyén igazi elektronikus kavalkád várja azokat, akik bírják dobhártyával. A fellépők között ott lesz (felsorolás a teljesség igénye nélkül): Dr. Zoidberg, Subotage, Dork, Isu, Palotai, Cadik, MC Zeek, Dublic, Wondawulf és Karányi is.

De miért is elégednénk meg a ’helyettesítő tanárral’, ha már visszatért az eredeti?
A Gödör Klubban (Bp. Király u. 8-10) ska átiratban tombolhatunk világslágerekre, de a déli és közel-keleti világzenék rajongói (ha léteznek ilyenek) is nyugodtan leporolhatják a táncos cipellőiket, hiszen számukra ismerős dallamok is felcsendülnek majd az este során. A fellépők között megtaláljuk a Super Starskyt, a Besh o droMot,  az Ős-ef Zámbó Happy Dead Band-et és a DJ Ramses Hoppa-t.





Az elektronikáé lesz a főszerep az Instantban (Nagymező utca 38.) is, ahol a „legpörgőbb zenék, romlott eklektika, neurotikus romantika” világában találhatjuk magunkat (Naga, Beta, Andras Bader, Andras Toth, Nigel Snorter) mindössze 2500 forintért.
A Negroban (Szent István tér 11.) vége azok is elengedhetik magukat, akik visszasírják a ’90-es évek soul zenéjét. Itt leginkább a funkyr és r’n’b dallamokra élvezhetünk szigorúan fekete fehérben potom 5000 forint ellenében.

Akik nem szeretik a változatosságot, hanem mindig a biztosra utaznak, a Corvinon. A Tető színpadán ott lesz a hazai electropop krémje, a koncertek után pedig igazi Tesco Disco a 2012-es év legnagyobb slágereivel. Állítólag, végkimerülésig.

A Soroksári úti Bakelitben visszasírhatjuk fiatalságunkat. Jöbbek a ’80-as, ’90-es évek slágerei latin táncbemutatóval és tánctanítással. A nosztalgiáé lesz a főszerep a Bazaar Klubban is (Dohány u. 22-24), ahol a Depeche Mode slágerei mellett sakál részegre ihatjuk magunkat Bonanza dalokra és más ’80-as évekbeli retró dallamokra.


Ajánlónk elején nem véletlenül emlegettük a manapság minden diákot és tanárt ijesztgető szellemkislányként kísértő Hoffmann Rózsát. A Sirály helyén „szárba szökken a nemzeti kultúra”. A Hoffmann Rózsék és Fekete Györgyök partyn méltóan búcsúztathatjuk a 2012-es évet. Senki ne ijedjen meg. Fellépni nem ők fognak. Még csak nem is Schmitt Pál szolgáltatja majd a talpalávalót (hanem DJ Viki, a Kanada Káosz és Placid aka. Popdavec).

Aki véletlenül Debrecenbe téved december 31-én, annak a szokásosat tudjuk ajánlani. Húzzon ki a főtérre, egyik kezében egy pohár forralt borral, a másikban pedig egy szál sült kolbásszal. A főtéren olyan hazai sztárok adják körbe a mikrofont és a trombitát, mint Kökény Attila vagy Tolvai Renáta. Az „igazán fergeteges és vad buliról” pedig (ezt szó szerint idéztük), a Mystery Gang gondoskodik. Debrecen főtere megélt már jobbat is (Tankcsapda), de rosszabbat is (Lagzi Lajcsi, Back to Black).
Bármit is választunk, egyet nem szabad elfeledni: sehol nem lesz olyan rossz, mint otthon ektivitizni.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme