Új lemezt készített az ország legtökösebb zenekara!



Megjelent a Joystix legújabb lemeze, Punchline címmel, és a csapat azt ígéri, koncertezni is fognak bőven ebben az évben. De most hallgassunk bele inkább az albumba!

A Joystix 2005-ben alakult, stílusa leginkább punk/rock n rollként definiálható, olyan zenekarok voltak nagy hatással a csapat zenéjére, mint az Iggy and the stooges, Ramones, New york dolls, valamint a skandináv rock’n’roll vonal meghatározó zenekarai Backyard Babies, Danko Jones, Gluecifer, Hellacopters.

Első lemezük a Playin’ with Fire volt, eljutottak vele külföldre is, játszottak Hollandiában, Németországban, Romániában, Szerbiában stb. A Better Things to Do c. dalhoz klip is készült.


Egy évvel később This Machine Makes Loud Records címmel a Flying Donuts együttessel közösen kijött a második (másfeledik lemez is). A francia Flying Donuts és a és a német Safety first gonzales zenekarokkal nyomtak egy nagyobb turnét is.

2008-ban jött az ..And joystix for all. A korongon beérett, változatos, király nóták voltak,  lemez zárásaként a zenekar feldolgozta a Lords of the new Church Russian roulette című dalát, ezzel is jelezve, hogy a zenei gyökerei nem feltétlenül a 80-as évek második felének hajbandáiban keresendők, sokkal inkább a 70-es évek punk csapatai és azok utódzenekarainak munkásságában.

Ennek megfelelően még abban az évben a Backyard Babies budapesti buliján is felléptek, de 2009-ben is dobtak egy nagyot, amikor a Sebastian Bach előtt nyitottak. 

A 2010-ben a zenekar rögzített egy 6 számos EP.-t So low city címmel majd rögtön a megjelenés után lebonyolított egy 10 állomásos Európa turnét, klipet forgatott a Behind Closed Doors című dalra.


Újabb egy év elteltével megjelent a Wasted című EP, 2013-ban pedig elhozták a Dürerbe a Bloodlights-ot akikkel annyira király koncertet adtak, hogy mi is csak imádni tudtuk.

Tavaly tavasszal pedig Kory Clarke (Warrior Soul, ex-Trouble, ex-Space Age Playboys) zenekaraként csináltak koncertet.

Akkoriban már dolgoztak a most megjelent Punchline nótáin, és forgattak két klipet is. Az egyik, a Dumb man blues című, tradicionális delta blues hatású szerzemény:


A másik a Disconnected:



A csapat közleménye azt írja, hogy a tervek szerint a 2015-ös évet intenzív koncertezéssel töltik majd, több külföldi illetve hazai helyszínen.

Hogy hol lehet elcsípni őket arról itt lehet tájékozódni:

www.facebook.com/thejoystix
www.thejoystix.bandcamp.com

Sőt, nézzék milyen királyul néz ki a lemez!

Rendelés: thejoystix@gmail.com 1000 HUF + postaköltség


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme