Mi köze a terápiának a technóhoz? - Az SG Szoba Jótékony Estje


Az önismeret és a klubkultúra első ránézésre két elég távoli fogalomnak tűnhet a laikusok számára. Azonban aki már egy ideje benne van az elektronikus zene világában, és nyitott szemmel-szívvel jár, tudja, hogy számos ponton összefonódik a tudatalattira ható, pszichedelikus zene, a partyélmény tudat módosult állapota, a közösség megélése és önmagunk közelebbi megismerése.

Az önismereti munka, a pszichológushoz járás vagy az önsegítő csoport nálunk még nem olyan menő, mint tőlünk nyugatabbra. Talán nem meglepő, hogy az elektronikus zenei közösségen keresztül érkezik az üzenet, hogy igenis ér foglalkozni azzal is ami, a koponyánkon belül zajlik. Egyrészt mert a e stílusok lételeme a folyamatos innováció, mind a téma- és eszközkeresésben, nem csoda, hogy a hazai underground is vágja már ezt az önismeret témát, ami a tengerentúlon egyre nagyobb teret nyer. Másfelől ki ne halott volna olyat, hogy valaki spirituális élményként írja le első partyját, vagy akár a sokadikat is. Ezenkívül a pszichedelikumok iránti korai érdeklődés sokunkat vezetett el lélektannal foglalkozó könyvek  olvasásához és a pszichológia iránti általános fogékonysághoz.

A február 19-i buli célja a gyűjtés. A szervezők a pesti underground klubközösséghez fordulnak segítségért, hogy erősíthessük és segíthessük a közösséget egy olyan hely létrehozásával, ami kifejezetten teret ad az efféle önreflexióra. Az este nagybecsű közreműködői ingyenesen járulnak hozzá a kezdeményezéshez. 

A klubkultúra résztvevőinek közösségi és önismereti élményét szeretné gazdagítani - magunk / magunknak alapon, műhelyszerűen összefogva az elektronikus zenét sajátjának érző, segítő hivatásúakat és mindazokat, akiket foglalkoztat saját és mások belső, mentális egyensúlya, jólléte. A tavaly ősszel indított csoport és az azóta örömmel vett egyéni megkeresések nyomán fellelkesülve egy szervezettebb működés irányában gondolkodnak: a Corvintetőtől kapott, előzőleg raktárnak használt (apróka) szoba ahol megvethetnék a lábukat, ám a hely felújításra (festés, butorok, ajtó, fűtés, stb.) szorul. 

Ennek finanszírozására és mindannyiunk közösségi érzésének masszírozására szervezik jövő csütörtökön a Jótékony Estet a Müsziben: a törekvést értő, jeles pesti underground klubestek, dj-k fellépésükkel mind hozzájárulnak a szoba és a SG kezdeményezés beindításához, csakúgy mint grafikus, belső építész, kivitelező, tulajdonos, asszisztens – Így hát szerkesztőségünk is feladatának érzi terjeszteni e remek és legfőképpen hiánypótló kezdeményezés hírét!

A SG szobában több tevékenységi profil valósulna meg a szakmaiság és a klubélmény kölcsönösségén alapulva. Íme vázlatos elképzelések: nappal egyéni (ill. párokat) segítő beszélgetések, terápiák, (kis) csoport-ülések, tréningek, szupervízió és programszervezés (nyilvános csoportok, előadások, a klubkultúra szellemi és kulturális kontextusát kirajzoló események), éjjel pedig a Kék Pontosokkal együttműködve ártalomcsökkentő szemléletű ügyelet lenne a szőlőcukor jegyében. 

A korai kezdés célja, hogy a buli ne rántsa ki a szőnyeget másnapi Dolgos Hétköznap alól, mégis legyen alkalmunk részvételünkkel segíteni: 7-9-ig teázós-duruzsoló hangerő várható, utána: Táncos Mulatság kb. 2-ig.

Line up:

Tom Select / Li & Baco / Polarize / Crimson & Chrom / zoltan solomon Live / Zvezda Beta / Isu & Dork / Vatsanah / Peter Bernath & DJ Naga / Vj Bios 


2015. február 19. 19:00
Blaha Lujza tér 1.
Támogatói jegy: 1000 HUF

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme