Karen O: Crush Songs - "Zseniális" csalódás


Nem kell megijednie a Yeah Yeah Yeahs rajongóknak, Karen szólólemeze még nem jelenti a formáció felbomlását. Egyszerűen csak nem bír kreativitásával ez az elbűvölő frontleány. Ha érdekeli önt, hogy Karen önmagában is oly' csodálatos-e, mint trióban, kattintson!


A szeptemberben megjelent album nem tartalmaz új dalokat. Karen a dalok nagy részét hét-nyolc évvel ezelőtt írta és szinte kivétel nélkül a szerelmi csalódásait tárgyalja. A korongot a szintén zenész Julian Casablancas, a The Strokes énekesének kiadója, a Cult Records adta ki.

A szerzemények ballada jellegűek, és meglehetősen minimalisták, ám erőteljes mondanivalót hordoznak. Már az első klipes csoda, a Rapt is tükrözi az anyag letisztultságát: Karen egy szál akusztikus gitárral szidja a szerelmet. Ehhez képes hatalmas irónia, hogy a korábbi csalódástól terhes klipet az énekesnő férje készítette.

Első, szerelmes, nézhető, hallgatható: Rapt


Tudni kell, hogy a számokat egy szál gitáron és némi szintin kívül más nem kíséri, ami garancia is lehetne valamire, de nem az. Meg kell, hogy mondjuk, igencsak borzalmasra sikeredtek a felvételek. Nagyjából egy szállodai szoba hangfelvételére hasonlítanak, merthogy valójában azok is. Noha szándékosság nyilvánvaló, bűn így beszennyezni a zenét...! Ennél többet várnánk egy Karen O-tól. Különösen, hogy sokkal több volna ezekben a dalokban, még úgy is, hogy másfél percnél alig hosszabbak a szerzemények.


Rendkívül személyesek a dalok, szinte teljes belátást kapunk Karen egykori lelki állapotába, csalódásaiba, mintha csak a naplóját tartanánk a kezünkben. Emellett szépen megkomponáltak és színvonalasak is lennének, ha nem lenne ez a fajta rögzítés. Még egy Yeah Yeah Yeahs lemezen is helytállna a nyitódal, az Ooo, vagy az utána következő Rapt. Mindkettő lazán megugorja az egykori nagy sikerű Maps című daluk színvonalát. Csak az a fránya minőség!

Szerintünk annnnyira naaaagyon szééép ez a dal. És Önök szerint?


Egy szó, mint száz, mi nagyon reménykedünk benne, hogy ez a sűrű idézőjelek közé tett """album""" csak előfutára annak, amire Karen, vagy a banda készül. Mert lássuk be, aki ilyen hangfelvétellel bármiféle érzést ki tud váltani a hallgatóiból, az egy zseni.



                                                                                                                             Írta: Vicky



Megjelenés: 2014
A felvétele ideje: 2006
Műfaj: Indie rock
Hosszúság: 25: 25
Jegyzi: Cult Records

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme