Állva búcsúzott a magyar közönség a Roxette-től


Nagy valószínűséggel utoljára láttuk a Roxette-et kedd este. A 80-as, 90-es évek slágergyáros svéd duója a 30. szülinapját ünnepli egy világ körüli turnéval, de a látottak alapján ez egy búcsúkoncert sorozat is.

Amikor az ugyancsak svéd Eskobar belekezdett az előzenekarosdiba, akkor mi még a büfében voltunk, így csak azt hallottuk kiszűrődni, hogy egy wannabe Freddy Mercury és csapata zenél, ám a frontember képességei csupán valahol a Placebo-s Brian Molko szintjén vannak. Ja, és volt szájharmonika, ami olykor egészen fel tudta dobni a tök unalmas indie-pop-rock-ot.



Némi átszerelés után jött a Roxette. Aki valamelyest figyelemmel kíséri a csapat jelenlegi munkásságát, tudhatja, hogy a duó karakteresebb fele, Marie Fredriksson évek óta nagyon beteg, időnként jönnek hírek arról, hogy jobban van, de a valóság nem ezt mutatta. Nem gondoltuk, hogy a koncert alatt százszor körberohanják majd a színpadot, de abból a kábulatból, amit az okozott, hogy az énekesnőt be kellett kísérni, és ülve nyomta végig a bulit, még a koncerten az első, és egyik legnagyobb sláger, a Sleeping in My Car, és a második The Big L sem tudta felébreszteni a közönség nagy részét.

Fredrikssonnak agydaganata van, ami állítólag a beszédközpontját is megtámadta és megvakította az egyik szemére, így a dolog show részét a másik főnök, Per Gessle nyomta le. Ő szintén nem 25 éves már, de hatalmas energiával vezényelte le a bulit, és meg kell dicsérni a többieket is, kiváltképp a vokalista lányt, aki jól hallhatóan sok terhet levett a hamar fáradó Fredriksson válláról.

A műsor, amint azt várni lehetett, besztof program volt:

  1. Sleeping in My Car
  2. The Big L.
  3. Stars
  4. Spending My Time
  5. Crash! Boom! Bang!
  6. Crush on You
  7. She's Got Nothing On (But the Radio)
  8. The Heart Shaped Sea
  9. Watercolours in the Rain / Paint
  10. Fading Like a Flower (Every Time You Leave)
  11. How Do You Do!
  12. It Must Have Been Love
  13. Dressed for Success
  14. Dangerous
  15. Joyride
  16. Listen to Your Heart
  17. The Look

A vége felé, valahol az It Must Have Been Love környékén Gessle megkérdezte Fredriksson-t, hogy érzi magát, mire ő simán bevallotta, hogy azért elfáradt. Figyelembe véve az állapotát óriási teljesítmény tőle az, hogy nem egy ilyen bulit végig tud csinálni, hanem néhány naponta vannak koncertek. Tőlünk a csehekhez, onnan Dániába, Hollandiába, majd Beligiumba mennek, stb. A turné európai része pedig egészen augusztus végéig tart.


Persze a közönség imádja a megroggyant duót is, a Papp László Sportaréna lelátóin ülők is állva, hosszú percekig ovációzták (ha van ilyen szó) a csapatot, szinte biztos, hogy utoljára.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme