Szilveszter éjjel – Igazából… nem szerelem


Minden ünnepre kell egy romantikus vígjáték, ezt már szomszéd, rózsaszín kistáskás Luluka is megmondta. Nem tudom, hogy vannak vele, de mi alig tudtuk titkolni a karakteres rángást a szemünk sarkában, tekintve, hogy szilveszteri film eddig nem készült. Ám mióta bemutatták a Szilveszter éjjel című alkotást, végre kisimultak ráncaink. Érdekli önöket, hogy mennyire? Igen? Nosza hát, kattintsanak tovább!

A 2003-as Igazából szerelem című film lavinát indított el. Ez a lavina az elején erős volt és pusztító, azonban mostanra már csak a füstfelhő maradt. Ez a parádés szereposztású bájos mozi, egymással valamilyen kapcsolatban álló, rövid történeteken keresztül mutatott meg valamit arról, hogy a szeretet igazából körülvesz minket. Még akkor is, ha kissé sutácska, vagy éppen nehézkes is a kapcsolat, amelyből fakad. A vaskos nyálréteget az angol filmes csapat olyan bravúrosan tűzdeli jókor előtt poénokkal, hogy szinte meg is bocsájtjuk nekik az arcunkba csapkodott cukormázat.
2011-et írunk és a film még mindig nézhető…


Az amerikai álomgyár dolgozói majd’ beleőszültek, hogy utolérjék az angol filmecske sikerét. 2010-ben úgy tűnt, vágyaik célt érnek. Összeterelték Hollywood nagyágyúit, párokba rendezték őket, eztán a szájukba adtak néhány közhelyes, ámbátor nagyon szívhez szóló mondatot, és ezzel nyeregbe is kerültek. Még gyorsan ráböktek egy ünnepnapra a naptárban (február 14-e lett a nyerő, éljen Valentin!) és ezzel kész is lett a mindent és mindenkit lehengerlő ultraromantikus vígjáték-klasszikus. Gondolták ők. Mi máshogy láttuk. Az egyetlen dolog, amit képesek vagyunk felidézni a filmmel kapcsolatban az az, hogy az Alkonyatos Jacob, milyen elképesztő bárgyúsággal vigyorog a plakáton


Summa summárum, a valentinos film nem volt képes arra, hogy kitűnjön a közép-kaki kategóriából, az angol kollégák így méltán kuncorászhattak a markukba.
Ekképpen jutunk el a mai napig. Lássuk, mi kell a harchoz. Karácsony kilőve, szép Valentin napja kilőve, nézzük mi maradt nekünk. A szilveszter! Igen! Ez lesz a nyerő!
A sztárok megvannak: Halle Berry jön, Michelle Pfeiffer vállalta, Robert De Niro benne van. Keressünk tini sztárt, kutassunk fel jó csajokat és kúl csávókat, jöhet a kiégett rock-zenész is.
Törjük széjjel az agyunkat, hogy mindezen tehetségek miképpen varázsolhatnak csöpögősen kellemessé egy egész estés filmet és voilá, kész is az új Igazából-szerelem utánzat.



Feljebb kissé gúnyosak voltunk, de azt kell, hogy mondjuk, hogy ez a próbálkozás igazán megérte mindenkinek. Az Igazából szerelem alkotóinak azért, mert bár egész jó lett a múvi, a kollégák még mindig nem rúghatnak labdába. A színészeknek azért, mert más menő hírességekkel mutatkozhattak és ezzel együtt szépen dőlt a lé a bankszámlájukra. Nekünk pedig azért, mert egy kellemes élménnyel gazdagodhattunk...

A történet bár elég döcögősen indul és a sok-sok apró jelenet csak nehézkesen, lassan kibontakozik ki (valahogy nem akar működni az Igazából szerelem-recept), a film végül mégis megtalálja a saját útját. A szereplők szerethetővé lesznek csetléseik-botlásaik során, az egyszerű, szilveszteri problémák többsége megússza a klisé-hegyeket. Mi nagyon megkedveltük Michelle Pfeiffer és Zac Effron kettősét, igazán jó volt nézni, ahogy az idősödő hölgy, és zakkant suhanc együtt múlatja az időt. Ezen kívül lenyűgözött minket, hogy mily meglepő hitelességgel alakítja a mindig gyönyörű és büszke Pfeiffer a szürke, öregedő titkárnőt. 

Szintén szívünkbe talált még Halle Berry és Robert De Niro is, akiket az emberbaráti jóindulat visz egy légtérbe. De Niro egy haldokló férfit személyesít meg, Berry pedig egy hétköznapi ápolónőt. "Végtelen nagy bánatunkra” szerelem kettejük között sem alakul, ámbátor kicsit elgondolkodtatnak bennünket arról a tényről, hogy az oly vidám és italdús ünnepeken sem mindenki felhőtlenül boldog. A többi páros-kaland ennél a kettőnél sokkal rózsaszínűbb, humor- és szerelem-telibb, és méltán teszik a romantikus vígjátékot azzá, ami. Önöknek nyílván jobban tetszenek majd ezek a kevéssé szomorító jelentek, amit tökéletesen helyénvalónak is találunk. Csak mi vagyunk ily megrögzötten melankolikus lelkek. Ez egyébként nem igaz, csak jó volt most ezt írni.

Ha mindezek után megjött a kedvük, hogy elő Szilveszter éjjelt tartsanak, mi nem tartjuk vissza önt és kedves családját, sőt. Arról nem biztosíthatjuk kegyedéket, hogy jövő ilyenkor is emlékezni fognak erre a kis szilveszteri látomásra, azt viszont kijelenthetjük, hogy ha beneveznek erre a többé-kevésbé könnyed, kellemes romantikus filmre, túl nagy csalódás nem érheti önöket.



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme