21 éves a Korai Öröm, ingyenkoncert, juhé!


Ingyenkoncertet ad pénteken a fővárosi Gödör Klubban 21. születésnapja alkalmából a világzenét etno-trance-tribal-metál hangzással vegyítő Korai Öröm zenekar. A fellépés hanganyagát rögzítik és az a tervek szerint még karácsony előtt letölthető lesz a netről. Gyorsak, na.

A pénteki koncerten közreműködik a marokkói származású, 1998 óta Magyarországon élő Said Tichiti, a Chalaban frontembere, valamint Szilvási István, a Szilvási Gipsy Folk Band énekese.

"Igazán akkor érzünk rá egy-egy dal ízére, amikor a koncerten elkezdjük játszani és ott alakul ki igazán a lüktetés" - mondta egyszer Kilián Zoltán, a Korai Öröm basszusgitárosa.



A Korai Öröm 1990-ben alakult, már első fellépéseiken is volt vetítés, amiért napjainkban is hárman felelősek teljes jogú tagként. Első hanghordozójukat 1993-ban a Trottel records adta ki 500 példányban, majd kialakult a ma is jellemző "korais" hangzás, sok ütős és egzotikus hangszerrel. A Korai Öröm évek óta 14 taggal működik, eddig tíz stúdiólemez készült, a legutóbbi tavaly 2010 címmel.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme