Repülj vissza a nyárba - Két laza album a Business Casual netlabeltől

Nemrég lett vége az év legmelegebb szakának, ami sokunk számára megkönnyebbülés, hiszen vége a nyomasztó, trópusokat idéző melegnek. Ám valószínű olyan is akad közösségünkben, aki kicsit szomorúan fogadja az őszt és nosztalgiával tekint vissza a hosszú, forró napokra, a strandra és a szabadtéren elszürcsölt hűsítő italokra.

Idézzük fel az idei nyarat ezzel a két albummal a Business Casual kiadótól. Az amerikai netlabel a vaporwave műfajnak és a kapcsolódó stílusoknak az egyik oszlopos képviselője. Heti rendszerességgel jelentetnek meg új kiadványokat, így elég széles a zenei palettájuk. Most a nyár második felének terméséből mutatunk be nektek két virtuális lemezt. Könnyedek, lazák, akár jó ugródeszkául szolgálnak a műfajjal ismerkedőknek. 

SWIM SOULS - Goddess


Igazi vaporwave stílusban itt is egyfajta hangkollázsról van szó, mintákat ollóz össze a producer, hogy egy bizonyos hangulatot idézzen. A lényeg a markáns atmoszféra megteremtése. A 80-as, 90-es évekbe nyúló nosztalgia, futurisztikus neonfényű tengerparti paradicsom, meditációs zene és a szaxofonos nyál találkozása. Hallgasd, merülj el benne! Pszichedelikus, trippelős, mégis habkönnyű anyagról van szó. A különboző stílusokból vett hangminták összedolgozása egy kellemes álom és ébrenlét közötti állapot idéz. Nem kell rajta túl sokat gondolkodni, egyszerűen be kell fogadni, el kell elmerülni a Goddess-ben mint egy hűsítő, neon pálmafákkal körülvett medencében.



ACTIVE PRESENCE - Tropical Mess
Míg az előző lemez szállósabb, a Tropical Mess kicsit pörgősebb, feszesebb, de szellemiségében hasonló. Future funk és nu disco elemekkel megtűzdelve egy könnyen táncolható és könnyen fogyasztható, élvezetes, letisztult anyagot kaptunk az Active Presence-től. Az összesen tizennégy darab rövid, 1-2 perces trekk közül talán az above plains a maga hömpölygő trap ritmusával és a címadó tropical mess az enyhén zajos, kissé torzított szaxi-szólamaival ütnek a legnagyobbat, de nehéz választani, kerek egészként érdemes kezelni a chillwave, plunderphonics és persze vaporwave elemeit ötvöző montázst.

A vapor és post-vapor stílusok szerelmeseinek és kezdőknek egyaránt ajánljuk a Business Casual e két nyári albumát. Alább streamelhetőek, illetve 1 dollár fejében le is tölthetők, amivel támogathatjuk az alkotókat.




Andorka

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme