Lwas - Blood Feast EP


Régen volt, hogy egy albumot két napig loop-on hallgattunk volna, ha csak nem valami régi kedvencről van szó. Van amikor valami nagyon megfog. Lwas Blood Feast EP-je ilyen. 


Címe első ránézésre inkább utalhatna metálra mint elektronikus zenére, bár az sem szokatlan, hogy a modern techno horror elemeket használjon. Vegyük akár a Glass Teeth zenéjét és képi világát, vagy 14anger Dyatylov Pass című trekkjét. Vagy akár egy gyászos pad-okkal kipárnázott witch house albumot is elképzelhettünk volna,  de amikor belemerülünk a lemezbe rájövünk, hogy az öncélú darkoskodás helyett sokkal inkább egy világzenei elemekkel átszőtt (dub)techno albumról van szó. A világzenei elemeket a vudu szertartások világából merít. Rituális ének, és a kultúrkörre jellemző hangszerek gazdagítják a menetelő trekkeket.

A Lwas az amerikai Volkanos projektje. Nem sokat tudni a szerzőről, azon kívül, hogy egyéb munkái is futnak az elektronikus zene különböző mélyebb bugyraiban, a nagyjából "klasszikus" techno és a világzene, illetve zajzene területein és találkozási pontjain. Ezek közül több jelent meg a Hexx 9 Records gondozásában. Meg azt is, hogy könnyedén, klisé mentesen válogatja és köti össze a zenei témákat.

Súlyossága mellett a Blood Feast tök befogadható, sőt táncolható zene, csak éppen annak a hollókárogással, harangszóval, törzsi dobokkal és kántálással tarkította verziója. Nagyon érdemes, mert az ember ritkán fut bele ilyen friss és eredeti anyagba. Szimpatikus, hogy a választott témát  nem öncélú, hatásvadász módon kezeli, hanem hagyja, hogy a szerves egységet képezzen az elektronikus zenével. Javasoljuk meghallgatni a Blood Feast mellett a következő hanganyagot, amelyet a szerző Haitin vett fel, ami kicsit bővebben megmutatja a "forrásanyagot:" soundcloud.com/lwas-1/legba-petro-saturday-morning-mixtape .

Trekklista:

1 .Blood Feast
2. Club Bon Dieu
3. My strangenaked Body
4. L'Enfants Lwas
5. Daily Ritual
6. Divining (outro)

2015 augusztus 1.
Lwas X Volkanos

www.facebook.com/LwasMusic
lwasmusic.bandcamp.com/releases (ingyen letölthető, tetszőleges összeggel lehet támogatni a szerző munkáját)


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme