Filmajánló 2015 - avagy jövőre is menjenek a moziba be!


Hamarosan el kell köszönnünk az óévtől, hogy kétezer-tizenötöt írhassunk végre. A rossz hír, hogy vénülünk (igen, ön is, ne rázza a fejét!), a jó hír pedig az, hogy az új évben is várhatóak mindenféle izgalmas filmpremierek. Gyorsan ajánlunk önöknek három alkotást, hogy oldjuk a görcsöt, amellyel 2014-es évbe kapaszkodnak.

Maggie

Rajongói poszter

Az év egyik nagy dobása lehet a Maggie című posztapokaliptikus zombi dráma (vagy mi), amelyben Arnold Schwarzenegger művészi érzékenységgel lesz jó apja a franc se tudja milyen vírussal fertőzött kislányának. Ezen a ponton csak remélni tudjuk, hogy nem maszkká merevedett arccal fogja laposra verni szeretett gyermeke fejzetét a záróképkockákon, hogy ne legyen belőle csúnya, emberevő élőholt. (Hogy így belőlünk mi lesz, az meg kit érdekel?!) Arnie leánygyermekét egyébként az az Abigail Breslin alakítja, aki mindig ismerős, de sosem tudjuk honnan. Akárhogy is, Swarczi bácsit ilyen vesebetegség komolynak csak a Family Guy linkben említett epizódjában láthattuk, ezért mi, ha addig élünk is, megnézzük, milyen a zombi-Arnie kombó.



The Humbling


Al Pacino? Philip Roth? Ezt már elrontani nem lehet... 


Philip Roth az egyik leghuncutabb, és legfigyelemreméltóbb amerikai író, aki él. Így van az, hogy ha bármelyik művét filmvászonra álmodják, a legjobb helyet célozzuk meg a bemutatón. Most, hogy a felsőfokot elkoptattuk, elmagyaráznánk mi végre a hisztéria.
Történetünkben Al Pacino egy szétesett, kiégett színészt alakít, aki úgy érzi, már nem sok dolog érheti az életben. Világa azonban tótágast áll, mikor viszonyba kezd egy különös, leszbikus lánnyal... Az alkotók mókát és kacagást ígérnek, mi pedig rejtett, mély tartalmat remélünk. Meglátjuk!



A marsi (The Martian)


Illusztrálunk, illusztrálgatunk...

A marsi című film  - mint az tudhatják a híradásokból - hazánkban forgott egészen néhány nappal ezelőttig. A különös helyszín választás (a Bálna, mint NASA központ) már önmagában elegendő ahhoz, hogy a bestseller filmváltozatát a mozivászon előtt izguljuk végig. Mindmáig kérdéses, miként fog megvalósulni a sci-fi köntösbe bújtatott naplószerű monodráma, melynek egyik fő csapásiránya a növénytermesztés, de emiatt még talán korai izgulni, ugyanis a filmet csak jövő év végén fogják bemutatni. Addig is be kell majd érjék Andy Weir regényeredetijének boncolgatásával, amelyet a napokban kívánunk közzétenni.





                                                                                                                           -EveCarrot

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme