Összefog az underground – Groundhangok & Concertphotos.hu Fesztivál


Roppant érdekes program lesz most szombaton (december harmadikán) a Budapesti R33 nevezetű szórakozóhelyen. Nem, nem Akela koncert (sajnos), de legalább annyira hírértékű! Egy rockrádió és egy metálportál összefogásának köszönhetően létrejövő „népfrontos” eseményhez foghatóról nem nagyon hallottunk mostanában: képzőművészeti és fotókiállítás, koncertek minden stílusban, kerekasztalbeszélgetés, workshop, közönségtalálkozó, és persze kulturált szórakozás (inni). Hazudnánk, ha nem árulnánk el: egy picit mi is benne vagyunk a buliban. De mi is ez az egész? Kattintson és megtudja!


A Groundhangok egy független online rock rádióműsor, minden kedden jelentkező adásainak lelkes szerkesztő-műsorvezetői maguk is aktív zenészek. A Concertphotos pedig a hazai rock és metálportálok egyik legnívósabbika. Az esemény fő médiatámogatója pedig a Footer.hu összkulturális portál. Vagyis amit most olvas ön. A szemével.

Az esemény már szombat délben kezdetét veszi: Varga Zorán, Balogh Máté, Katona Balázs, Boros Krisztián, Kovács Anita, Kékesi Szaffi, valamint a Concertphotos kollektívája és a Groundhangok vizuális pályázatának nyertesei közös kiállításon szerepelnek. A közönség is részt vehet a kiállítást követő, a Groundhangok rádiócsatornáján élőben közvetített kerekasztal beszélgetésen, amelynek témája: A zene és a média kapcsolata. Ezután pedig egy szintén élőben közvetített workshop következik, Koncertszervezés itthon és külföldön címmel. A beszélgetők között olyan neveket találhatunk, mint az egyik legnagyobb hazai független koncertszervező cég, a Skalar Music képviselőjét, Horváth Mátét, de a rockzenei szaksajtó is jelen lesz (Lénárd László, Metal Hammer) valamint egy teljesen d.i.y. koncertszervező, Karsay Máté a Tukker Bookingtól. Az R33 képviseletében pedig Gulyás Péter szerepel.

A rendezvény helyet ad a Rockvilag.hu, idei első, a sorban azonban már huszonnegyedik közönségtalálkozójának is. A 18 órakor kezdődő találkozón a hallgatók és a Rockvilag.hu stábja, műsorvezetői megismerhetik egymást, valamint a Rockvilag.hu standjánál a rádióhoz kapcsolódó ajándéktárgyakhoz (póló, bögre, stb.) is hozzá lehet majd jutni. 



Az kerekasztalbeszélgetés és a workshop hivatalos vizuális promója

A kulturált mókázásról 11 fellépő gondoskodik. Aki szereti a jazzes, de mégis melodikus, néhol egészen latinos dallamokat, annak tuti befutó Tom Lumen akusztikus szettje és a MoodEdge szintén akusztikus, instrumentális gitárzenéje. De az sem marad hoppon, aki karcosabb hangokra vágyik: egy kis zúzásért sem kell majd a szomszédba menni. Az egyre népszerűbb, modern metálos Room Of The Mad Robots számos hazai és külföldi tehetségkutatót nyert már és élő teljesítményükre sem szokott panasz lenni. A ScerrA a göteborgi dallamos death metalt veszi zenéjében alapul, de ezt érdekes szinti és vonóskíséretekkel, indusztriális betétekkel és magyar szövegekkel formálja saját képére. A Siniak jazzes, rockos ethno-punkja fityiszt mutat a mainstream alter mezőnynek, a Subliminal Merger nu-metalos, dubstep elemekkel tarkított zenéje pedig ugyanezt teszi a manapság oly’ divatos deathcore mezőnnyel. A Stopyt modern extrém metálja is sok embert megmozgatott már: ugyanúgy csípték őket a Subscribe és a Tankcsapda vendégeként is, és valószínű, hogy most sem lesz ez másként. A komorabb hangulat kedvelői készülhetnek a Torn From Earth bulijára, hiszen az apokaliptikus, neurosis-i sludge-doom metált finom post metalos megoldásokkal keverő banda fellépései garantáltan felérnek egy kiadós tarkón veréssel. A régi motoros Yellow Spots saját magát „belezős rakkendrollként” aposztrofálja: rockabilly és klásszik rock and roll valamint egy tonna vér várható. Az idén tetszhalott Harvester is újjáéled erre az alkalomra: zenéjük a stoner rock, a hardcore és a könyörtelen grindcore találkozása a brutalitás és az irónia határmezsgyéjén, fellépéseik pedig általában elmebeteg performansznak hatnak. Mentalitásban és stílusban is közel áll hozzájuk a Redneck Zömbiez all-star brigádja – a project számos elismert underground rockzenész közös örömzenei agymenése: zajos, gyors és nagyon neveletlen.



A fellépők promó videója

A koncertek után a Rockvilág műsorvezetője, Shady vezényletével hajnalig tartó rock karaoke veszi kezdetét.

Az egész fesztivált négy kamerával rögzíteni fogják és a későbbiekben DVD készül belőle, amelyből majd rendelni lehet, ingyenért.

A belépőjegyekről érdemes tudni, hogy aki korán érkezik, az nyer, de a későn érkezőknek is csupán egy nevetségesen kevés összeggel kell hozzájárulniuk a partihoz:

1. 12:00 – 15:00: egész napra ingyenes belépésre jogosít
2. 15:00 – 17:00: az adott két órában ingyenes, majd be lehet váltani 300 Ft-ért esti jegyre
3. 17:00 – 20:00: 500 Ft
4. 20:00 – 06:00: 700 Ft
A fesztivál szervezői a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Az esemény Facebook eventje: https://www.facebook.com/event.php?eid=258733617502831

Bővebb információ: http://www.rockvilag.hu/
https://www.facebook.com/Groundhangok
http://www.concertphotos.hu/
http://footer.hu/
http://www.r33.hu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme